Taroltak a jászberényiek a tűzoltók strandfoci bajnokságán

Megosztás

Július utolsó hétvégéjén huszonhatodik alkalommal rendezte meg a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Paksi Önkéntes Tűzoltó Sport- és Hagyományőrző Egyesület a Tűzkakas Országos Strandfoci Bajnokságot. A versenynek, amelyet a Jászberény Öregfiúk nyertek meg, 2024-ben is a paksi Ürgemezei Strand adott otthont.

Tizenegy csapat, több mint száztíz focistája küzdött meg egymással. A szombati selejtezőket követően vasárnap már egyenes kieséses rendszerben zajlottak a mérkőzések. A nyolcaddöntőkben a székesfehérvári, a jászberényiek ifjabb és idősebb, a sárbogárdi, a barcsi, a miskolci, a Pannónia Bio létesítményi, valamint a szombathelyi és sárvári tűzoltókból álló csapat várta a sípszót. A döntő meccset a Jászberényi Öregfiúk és a Barcsi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapata játszotta, amely a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyeiek győzelmével zárult. Harmadik helyen a Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapata, míg negyedik helyen a Sárbogárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapata végzett.

A különleges teljesítményeket ezúttal is díjazták. A gólkirály Tóth István, a jászberényiek játékosa lett tizenhat góllal. A legjobb mezőnyjátékosnak járó díjat a barcsi Kiss János vehette át. A legjobb kapusnak a jászberényiek hálóőre, Ajpek Szilveszter bizonyult, míg a legsportszerűbb csapatnak a szombathelyi és sárvári tűzoltókból álló csapatot választották.

A díjak átadásánál dr. Balázs Gábor tűzoltó dandártábornok, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója elmondta: örömteli, hogy az emberek nemcsak a káresetek helyszínén, hanem egyéb, közösségépítő sportesemények alkalmával is tanúi lehetnek a tűzoltók közötti összetartásnak.

Július elején újonc tűzoltók álltak szolgálatba Jászberényben és Szolnokon, erről itt olvashat bővebben.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Fotó: Telepaks.net

Kapcsolódó cikkek